Villkor & integritetspolicy

För att bli medlem på Gratis Fikan måste du godkänna våra villkor som följer härnedan. Du godkänner även vår integritetspolicy.

Gratis fika

Genom att vara inloggad gratis medlem på Gratisfikan.se får du tillgång till aktuell gratis kampanj. I en gratis kampanj erbjuder vi dig gratis fika (levereras vanligan via sms-kupong) som belöning för att du genomfört och blivit godkänd på de stegen som listas i kampanjen (vanligen 3 stycken). Exempelvis kan sådana steg vara att du ska beställa/registrera dig gratis på två sidor och sedan tipsa vänner om Gratisfikan.se med en speciell värvningslänk (där minst 1 person genomför första stege - ex. registrera sig på två sidor i stegen). När alla stegen i kampanjen är godkända kommer dessa att markeras i gröna bockar och ett formulär kommer synas undertill där du fyller i och beställer din gratis fika av oss.

Spårning

För att vi ska kunna se att du har genomfört stegen använder vi oss av spårning via cookies. Detta så att vi kan koppla ihop genomförda steg med just ditt medlemskonto hos oss.

För att spårningen ska fungera behöver du ha så att din browser godkänner cookies, inaktivera eventuell adblocker och liknande, inte besöker andra sidor mellan klick av länken och ditt fullföljda köp (tänk på att om du exempelvis besökare rabattkodssidor/återbäringssidor emellan är risken stor att spårningen ej fungerar och vi ej kan se att gjort din registrering via oss). I de fall som spårningen ej fungerat hålls vi ej ansvariga för detta och steget kan ej godkännas.

I de vanliga fallen där det faktiskt spåras kommer steget godkännas på ditt medlemskonto så fort samarbetspartnern markerat transaktionen som genomförd till oss. Godkännandet gäller endast om registrering/beställning som gjorts är fullständig, alltså att inget returneras eller avbryts. I de fall samarbetspartnern ej godkänt genomförandet kan vi ej heller godkänna det på ditt medlemskonto. Nekas ersättningen av samarbetspartnern - uteblir godkännandet på ditt medlemskonto för just det steget. Vi förbehåller oss även rätten att korrigera godkännanden i efterhand om dessa blivit fel eller om du har missbrukat vår tjänst

Du får endast ha ett medlemskonto hos oss och i vissa kampanjer fungerar stegen endast en gång per hushåll

Vi kan ej garantera dig godkännande av genomförda steg om du skapar flera konton eller har flera konton i samma hushåll

Missbruk Av Tjänsten / Bedrägeri

Om vi ser att någon medlem missbrukar sitt konto och/eller gör bedrägeriförsök kommer vi att avsluta kontot utan förvarning och personen bakom kommer att polisanmälas. Om den avstängda medlemmen lyckats lura till sig felaktig utbetalning förbehåller vi på Gratisfikan.se oss rätten att kräva tillbaka dessa belopp. Det är inte tillåtet att ha fler än ett medlemskonto hos oss - upptäcks detta kan vi stänga ner kontot - utan att betala ut eventuell uppnådd belöning. Om du fått godkännande av ett steg och gjort ett falskt uppdrag, där du avbrutit eller gjort det i falska namn/eposter, osv - dras detta godkännande tillbaks oavsett hur lång tid efter som detta uppdagas. Vi har rätt att kräva denna summan i kontanter om situationen kräver det.

Ändring av sidans innehåll

Vi har rätt att ändra infon på vår sida när vi önskar detta

Cookies

Vi och samarbetspartners använder oss av cookies för att kunna spåra vilken medlem som har gjort vilket uppdrag/beställning. Vi har även så vi kan se statistik för besökarantal, m.m. Som medlem godkänner du att vi använder oss av cookies. Du godkänner också att vi kan spåra beställningar/genomförda uppdrag via vår sida och ditt medlemskonto.

E-post & Nyhetsbrev

Vid registrering av ditt medlemskonto kan du välja att få våra nyhetsbrev.

Force Majeure

Vi ansvarar ej för situationer som gör det omöjligt för oss att genomföra våra skyldigheter osv. Vi kan ej ansvara för tekniska fel (ex. att spårning av transaktion ej spåras och återbäring pga det uteblir). Vi kan ej heller ansvara för saker bort om vår kontroll, ex. krig, eldsvåda, explosion, översvämning och liknande. Inga garantier finns för att godkännande/belöning efter sådan händelse kommer kunna betalas ut.

Personuppgifter

Vi delar ej med oss av din e-post, ip-nummer eller andra personuppgifter till tredje part (så länge inget bedrägeriförsök genomförts). Vi använder oss av din information enbart för oss själva för att kunna fullfölja den tjänst vi erbjuder dig. Om du inte längre vill vara medlem kan du ta bort ditt konto och dina uppgifter försvinner därmed också från vårt system. Kontakta oss om du vill bli raderad.

Säkerhet

Vi gör vårt bästa för att hålla ditt konto och dina personuppgifter som du angett hos oss - så säkra vi kan. Inget företag kan till 100% hållas fritt från säkerhetsrisker - skulle något inträffa meddelas du.

Löptid Av Belöning

Innestående belöning finns innestående sålänge Gratis Fikan är aktiv. Den försvinner i dagsläget ej även om du inte varit aktiv på sidan på ett tag. Skulle Gratis Fikan mot förmodan stängas ner i framtiden kommer du bli meddelad i god tid innan och få möjligheten till att ta ut din innestående belöning inom meddelad tidsperiod.

Skatt

Återbäring (som detta på sätt och vis är) ses som rabatt och behöver ej betalas skatt på. Uppdrag kan ibland ses som något som ska skattas. Fråga skatteverket om du är osäker på hur du ska göra. Ansvar för eventuell beskattning ligger hos dig som medlem.

Integritetspolicy:


Vilka vi är

Vår webbplats https://gratisfikan.se är en cashbacksida med gratis fika som belöning. Webbplatsen drivs av företaget Nom Group HB (969777-5170) och går att nås på info@nomgroup.se

Vilka personuppgifter vi samlar och varför vi samlar in dem

ÖVERSIKT

Ändamål

Rättslig grund

Kategorier av personuppgifter

Lagringstid

För att administrera, utveckla, leverera tjänster samt tillhandahålla support

Fullföljande av avtal om återbäring (villkor)

  • Namn, adress, land, e-post

  • IP-adress

  • Uppgifter om köp du har gjort hos en samarbetspartner när du gått via gratisfikan (bl.a. orderbelopp, butik, tidpunkt, order-id, ditt medlems-ID kopplas till detta för att vi ska kunna ge återbäring)

  • Logginformation

  • Så länge du har ett medlemskonto

För att försäkra oss om att lagkrav efterlevs, så som bokföringslagen

Rättslig förpliktelse

  • Namn, adress, land, e-post

  • Om personnummer angetts kan även detta komma att lagras i bokföringen

  • Uppgifter beställningar du gjort via Gratis Fikan som genererat återbäringen du fått av oss

  • Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag

För att marknadsföra Gratis Fikan och våra samarbetspartners eller koncernbolags varor och tjänster genom post, e-post

Intresseavvägning

  • Namn, land, e-post

  • Information om vilka av våra mail-utskick/butikssidor du har interagerat med/beställt från

  • 2 år efter att du senast varit aktiv hos Gratis Fikan eller tills dess att du väljer att avregistrera från nyhetsbrevs-listan

För att marknadsföra Gratis Fikan och våra samarbetspartners eller koncernbolags varor och tjänster - genom e-post

Godkänt avtal om att få nyhetsbrev

  • Namn, land, e-post

  • Information om vilka av våra mail-utskick/butikssidor du har interagerat med/beställt från

  • Tills dess att du väljer att avregistrera från nyhetsbrevs-listan

För att administrera ditt kontoinnehav på Gratis Fikan

Fullföljande av avtal om ditt Gratis Fikan medlemskonto

  • Namn, adress, land, e-post

  • IP-adress

  • Historik över beställningar du gjort genom att gå via Gratis Fikan

  • Användarenamn och medlems-ID

  • Logginformation

  • Så länge du har ett Gratis Fikan medlemskonto

 

 

 

 



DETALJER
Gratis fikan medlemskonto

När du skapar ett medlemskonto hos oss på Gratis Fikan samlar vi information av dig kring e-post, namn. På medlemssidorna finns där även möjlighet att ange ditt efternamn, din adress, mobilnr som krävs vid begäran om din belöning när denna är uppnådd. Detta används till underlag för att följa svensk bokföringslag, samt för att kunna tillhandahålla dig din belöning (vid belöning får man presentkod som skickas vanligen via sms eller e-post).



2 olika sorters mail-utskick

Medlemsmail: Dessa får du vanligtvis när du har skapat ett konto på Gratis Fikan, när du fått belöning, osv. Mail med information som är bra för dig att veta kring händelser på ditt medlemskonto.

Nyhetsbrev: Dessa får du som har valt att få dessa (eller valt att prenumerera via landningssida eller på annat sätt aktivt valt att få våra nyhetsbrev). Nyhetsbrev är mail som innehåller bland annat nyheter om Gratis Fikan, tävlingar vi har, bra erbjudanden & kampanjer hos våra samarbetspartners, m.m. Dessa mail kan du avregistrera dig ifrån genom att klicka på avregistrera-länken i slutet av dessa mail.



Godkännandeflödet

När du som medlem på Gratis Fikan klickar dig vidare till en annan webbplats via vår webbplats, kopplas ditt medlemskonto ihop med din ev. order/transaktion/registrering som du gör på den andra sidan. Detta för att vi ska kunna koppla ihop och ge dig ev. återbäring/godkännande/belöning.



Kontakt

När du kontaktar oss på info@nomgroup.se kommer ditt meddelande, e-post och ev. namn att lagras i vår inbox. Ditt ärende kommer ej att delas vidare till obehöriga utan kommer endast att läsas/besvaras av personer på Nom Group HB och personer kopplade till att kunna hjälpa dig i ditt ärende. Ditt ärende kommer att sparas i vår kundtjänst för att kunna hjälpa dig på bästa sätt vid framtida ärenden, då vi eventuellt behöver gå tillbaka till tidigare ärenden – detta för att hjälpa dig på bästa sätt i din kundtjänst-förfrågan. Informationen i kundtjänst används ej i syfte för marknadsföring och säljs ej vidare.



Cookie-filer

Vi använder oss av cookies, för att underlätta din bekvämlighet när du loggar in på vår sida, samt när du använder vår kassa – så sparas din angivna info i din webbläsare i en cookie för att du ska slippa ange det flera gånger.

Vi har även cookies för diverse analystjänster så som mailchimp och google analytics för besökarestatistik.

Cookies sparar även vilka sidor du klickat in dig på från Gratis Fikan.

Samma sak gäller om du loggat in på ditt medlemskonto så sparas cookie för det.

De flesta cookies försvinner efter att du stängt din webbläsare, andra finns kvar i 2 dagar eller tills dess att du tar bort cookies manuellt i din webbläsare.



Inbäddad innehåll för andra webbplatser

Inlägg på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder från youtube, osv.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och se över din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.



Analys

Google analytics besökstatistik: Samlar information om webbplatsens statistik (besökare-antal, land besökaren kommer från, vilken webbläsare och version som använts, om besöket gjordes via mobil eller dator, vilka undersidor som har besökts, osv). Denna informationen visar ej vilken kund som statistiken gäller.

Facebook-pixel: Används för att kunna optimera annonsering på Faceook/Instagram. Deras pixel samlar in information kring om en konvertering har gjorts på Gratisfikan.se som har genererats via annonsering på deras plattformer. Informationen visar ej vilken kund konverteringen gäller.



Hur länge vi behåller era uppgifter

För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi personuppgifter som ni anger i formulären till dessa. Ni kan se, redigera, radera personuppgifterna när som helst (med undantaget att ni ej kan ändra ert användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna informationen. Denna informationen sparas utan tidsgräns. Detta för att vi behöver kunna tillgodose service till dig som kund/medlem, för att du ska kunna handla enklare på vår sida, kunna ta del av våra medlemstjänster, osv. Du kan dock när som helst begära att bli raderad – du är då medveten om att vi ej längre kan tillgodose dig med kundtjänst gällande medlemskonto, återbäring, osv på ett konto som blivit raderad då informationen ej längre finns.

Ha i åtanke att vi i vår bokföring däremot enligt svensk lag måste behålla underlag om dina personuppgifter och transaktioner/belöningar i 7 år efter transaktionstillfället. Denna informationen kommer dock bara vi att ha tillgång till, samt våra ev. revisorer/fortnox/redovisningskonsultet/skatteverket.

Se även översikten längre upp på denna sida för lagringstid-information.



Vem vi lämnar vi ut personuppgifter till

Nom Group HB kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, så som koncernbolag och andra samarbetspartners samt leverantörer av belöningar/presentkoder/presentkort (ex. GoGift / Superpresentkort, osv), för att kunna fullfölja vårt avtal med dig.

Dina personuppgifter kan komma att lämnas ut av Nom Group HB om det är nödvändigt för att följa lagkrav eller krav från myndigheter. Samt för att tillvarata Nom Group HB's rättsliga intressen eller för att upptäcka, förebygga eller uppmärksamma bedrägerier eller andra säkerhets- eller tekniska problem.

Nom Group HB kan komma att överföra dina personuppgifter till land utanför EU/EES om någon av våra leverantörer eller samarbetspartners befinner sig där. Om detta sker kommer vi att vidta åtgärder för att se till att dina personuppgifter fortsätter att vara skyddade där.

Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd till det.



Ändring av integritetspolicy

Nom Group HB har rätt att när som helst kunna ändra integritetspolicyn. Om du efter en ändring av integritetspolicyn ej godkänner förändringen kan du säga upp avtalet genom att kontakta Nom Group HB om att radera ditt medlemskonto.



Skydd av dina personuppgifter

Vi krypterar vår trafik på webbplatsen igenom https / SSL. Samt SSL via vår e-post. Vi gör vårt yttersta för att säkerställa att dina personuppgifter är trygga i vårt system.



Dina möjligheter vid önskemål av dessa:

Ändring av dina personuppgifter - Om du önskar ändra någon personuppgift åt dig kan vi göra det genom att du mailar oss på info@nomgroup.se Observera att du måste maila oss från den e-post som dina personuppgifter är kopplade till för att vi ska kunna identifiera dig som ägaren till uppgifterna.

Utdrag av dina personuppgifter - Om du önskar få en översikt av dina personuppgifter som vi har i vårt system kan du begära en sådan kostnadsfritt 1 gång per år. Maila oss på info@nomgroup.se så ordnar vi en sådan export till din e-post. Observera att du måste maila oss från den e-post som dina personuppgifter är kopplade till för att vi ska kunna identifiera dig som ägaren till uppgifterna.

Borttagning av dina personuppgifter - Om du önskar att vi tar bort ditt medlemskonto och alla dina personuppgifter som vi har i vårt system på gratisfikan.se så kan du begära detta genom att maila oss på info@nomgroup.se Observera att du måste maila oss från den e-post som dina personuppgifter är kopplade till för att vi ska kunna identifiera dig som ägaren till uppgifterna. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.



Integritetspolicyn uppdaterades senast 180627